Pages

2010. május 15., szombat

Ron Kenoly Budapesten

Rögtönzött közvéleménykutatást végeztem különböző korú zenészeknél, megkértem őket, hogy 10-es skálán osztályozzák, Ron Kenoly és a '90-es évek elején aktív zenekara mennyire volt nagy hatással zenei ízlésükre. Az eredményen nem lepődtem meg, az átlag 8-as osztályzat jól mutatja, hogy a -többek között- Abraham Laboriel, Justo Almario, Alex Acuna, Chester Thompson nevével fémjelzett Ron Kenoly lemezek igencsak meghatározó erővel működtek hazánkban is.
A funk-fusion basszusgitározás nagy öregje, Abe Laboriel mindenképpen külön fejezetet érdemel a zenetörténeti anyagokban, de ezt mind elmondhatjuk a fent említett többi zenészről és az egy-egy lemez erejéig a csapathoz csatlakozó művészekről is, mint például a világhírű dobos, Vinnie Colaiuta.  Persze nagyon sok meghatározó zenészről tudunk, akik maradandót alkottak az évszázadok során, de nem mindegyikükről mondhatjuk el, hogy a hangszeres játékuk mellett az életük is példa értékű. Nos, ez a csapat ezért különleges, mert valami miatt mindenki fel tud nézni rájuk. 
Ron Kenoly eddig 6 lemezt jelentetett meg, melyek közül a legnépszerűbb talán az 1994-es God Is Able. Istent dicsőítő dalai világszerte ismertek, különböző felekezetekben éneklik istentiszteleteken. 

Ron Kenoly 2010. június 19-én a Margitszigeti Atlétikai Centrumban lesz látható és hallható. Az előzetes hírek szerint 8 tagú zenekar kíséri el és néhány meglepetéssel is készülnek. A fülnek, a testnek, a szellemnek és a léleknek is felemelő est várható az idén 66 éves afro-amerikai énekes vezetésével.

Bővebb információ: www.ezazanap.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése