Pages

2012. június 2., szombat

Reménység Fesztivál június 1-3.


Júniusban kerül rá sor először Magyarországon, hogy a keresztény egyházak a Billy Graham Evangelizációs társasággal összefogva megrendezik a  Reménység Fesztivál-t a Papp László Budapest Sportarénában. A fesztivál fő előadója Franklin Graham, aki már 1989-óta több evangelizációs fesztivált vezetett, és egyébiránt Billy Garaham evangélista fia.
Nagy valószínűséggel az idei év egyik meghatározó eseményének lehetünk szem, és fültanúi látva a fellépők névsorát. A három napos rendezvényen itt lesz többek közöttt: a Casting Crowns, a hazánkban nemrég járt, és visszatérő Michael W. Smith, és a fiatalos Parachute Band, akiket szintén jól ismer már a magyar közönség. A Parachute Band- at méltán nevezik Új-Zéland vezető dicsőítő zenekarának. Mivel a világ minden táján koncerteztek már, Amerikától egészen Európáig. Az eredeti csapat a legnagyobb új-zélandi keresztény fesztiválon – a Parachute Fesztiválon - 1995-ben alakult, és 2006-ig mintegy 8 albumot jelentetett meg. Azóta teljesen lecserélődött az eredeti tagság, és az új generációs csapat, a Hillsong-United lendületes dalaihoz hasonló hangzásvilággal tért vissza. Kis hazánkba először 2009-ben látogattak, és még abban az évben visszatértek egy klubkoncert erejéig, és most ismét itt lesznek a Reménység Fesztivál fellépői között. A 2007-es első lemezükön található „Mercy” című szerzeményüket a Casting Crowns is feldolgozta. A 2011-ben megjelent „Love Without Measure” lemezükkel, az Új Zéland-i Music Awards-on díjat nyertek a legjobb gospel/keresztény album kategóriában. A folytatás pedig nem váratott sokáig, ugyanis nemrégiben jelent meg az új, negyedik CD-jük „Matins:Vespers” címmel. A csapat énekesének a születésekor egy kisebb helyreállító műtéten kellett keresztül mennie, mivel az egyik keze összenőtt az arcával. A műtét eredményeképpen, ill. az arca miatt csúfolták kis korában, és nagyon nehezen fogadta el önmagát. Depresszióba esett, és megpróbált véget vetni az életének, amikor Isten szólt hozzá, hogy ne tegye, mert neki szüksége van rá! Ezzel a reménnyel, hogy Isten olyannak fogadja el amilyen, és úgy szereti, ahogy van, már képes lett önmagát elfogadni, és Istent dicsőíti dalaival.
Az a reménység, ami elindította a Rendezvény fő előadóját Franklin Grahamat – hiszen önmaga nem gondolta volna, hogy apja nyomdokaiba léphet – egy élő Reménység. Ez az, ami a Casting Crowns, a „Letett Koronák” csapat tagjait is elindította a több éves Jézusról való bizonyságok után, a világ körüli koncertezésre. Ez a Reménység, amivel találkozhat a nagyérdemű a Budapest Sportarénában.

(Dányi Attila cikke)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése