Pages

2012. április 24., kedd

A „kavics” megtelt Isten dicsőítésével
Napsütéses nyárias meleggel köszöntött bennünket október 2-a, vasárnap. A délelőtti istentisztelet után Budapest utcáin lépten-nyomon koncertre igyekvőkkel lehetett találkozni. „Ti is a koncertre?” – tették fel oly sokan a kérdést egymásnak. Ki gyalog, ki busszal, ki pedig autóval ment a Sportarénába. Ahogy közeledtünk az épület felé eszembe jutott, hogy egyesek kavicsnak nevezik az épületet. Mi keresztények tudjuk, hogy egy kavics Isten emberének a kezében leterítette a Góliátot.  És a „kavics”-hoz csak úgy özönlöttek az emberek. Lufik, zászlók lengtek a környékén.
A Baptista fúvósok színvonalas zenéje töltötte be a teret. Már a stadion előtt is rokonokkal, kedves ismerősökkel találkoztunk.  Rég nem látott barátok kérdezgették egymástól, ki hova ül, vagy éppen áll. A bejutás után már az előtérben is érezni lehetett azt a bizonyos más légkört.  Mindenki kapott egy színes, világító karkötőt ajándékba, aminek később igazi jelentősége is lett.  A folyosón keresztény könyvek, fotók, és a Misszió Expó. A világi koncerteken gyakran előfordul, hogy csak a főelőadóra, a híres együttesre kíváncsiak, és az előzenekarokat talán meg sem hallgatják. Itt azonban nem így történt, hiszen mindegyik fellépő ugyanolyan ovációt és tapsvihart kapott, akár az Amaro Delről, Pintér Béláékról, Csiszér Lászlóról, vagy éppen a Jesus Culturáról volt szó.  Valóban elmondható, hogy ide Istent dicsőíteni érkeztek az emberek.  Voltak baptista, református, evangélikus, pünkösdi, katolikus, szabad keresztény, golgotás és sok más gyülekezetből. Felekezeti hovatartozás nélkül mindenki azért jött, hogy az Urat magasztalja és belépjen Isten jelenlétébe.
Az est egyik különlegessége volt, amikor Kunszabó Zoltán katolikus diakónus bocsánatot kért a magyar nép nevében Kovács Edgár uszkai roma pásztortól, amiért a roma testvérek tehetségét nem ismertük el és néha megkülönböztetett módon bántunk velük. Kovács Edgár pedig azért kért bocsánatot, amiért voltak, akik megloptak bennünket és olyanok is, akiknek nehézséget okozott beilleszkedni a társadalomba. A 12 500 nézőt befogadó Sportarénában fiatalok, középkorúak és idősek felemelt kézzel dicsőítették az Urat. Azok a bizonyos színes karkötők csak úgy ragyogtak a sötétben, jelképezve az egységet.
Az est sztárvendégei a Jesus Culture együttes volt, akik a megújulás fontosságát és az elmélyült dicsőítést tűzték a zászlajukra. A kaliforniai fiatalok hamar belopták magukat a magyarok szívébe.  Egyszerre voltak a dalaik zeneileg magas színvonalúak, modernek és ugyanakkor mély mondanivalókkal bírtak. Nemcsak, hogy énekeltek a mennyről, de egy kis szeletét le is hozták. A négy zenekar és az ötórányi színvonalas program után talán mindenki nevében mondhatom, hogy Isten jelenléte érezhető módon betöltötte a csarnokot, és feltöltődve térhettünk haza.

Dicsőség az Istennek, hogy még mindig vannak élő hitű keresztények, akik a sok nehézség ellenére is kitartanak az Úr mellett, és meg akarják mutatni, hogy a világ egyedüli reménysége Krisztus. Csak akkor tudjuk sikerrel venni az akadályokat ebben a jelenlegi világméretű káoszban, ha Isten igéjét követjük, és ahhoz ragaszkodunk életünk minden területén.  Isten örömmel nézi, amikor a gyermekei egységben vannak és egy közös cél érdekében összefognak. Így indul el az ébredés, aminek mi is legyünk a része! 
Durkó Anett

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése