Pages

2012. április 28., szombat

Street Gospel – Dalfoglalás

(lemezkritika)

Rutinos zenészek álltak össze a Street Gospel formációban és biztosra mentek a Dalfoglalás című lemezzel.  Azt a receptet követték, hogy vettek 12  népszerű  rock (blues) számot  és ezekre a jól ismert dallamokra ültették rá a nagyon komoly, ütős keresztény mondanivalót. Olyan zenekarok nótáit szentelték meg, mint pl. a  Z.Z Top , de található U2 vagy Depeche Mode  dallam is.
Már rögtön az első hangtól nagyon tetszik a lemez keverése ,hangszerelése . Tökéletes stúdió munka. A kemény rock alapok ellenére is végig érthető, tiszta Mr. Rick énekhangja, ami szerintem igen fontos egy ilyen jellegű súlyos mondanivalójú zenénél.
Aki esetleg valahogy hozzájutott az egy éve megjelent, de kereskedelmi forgalomban nem kapható For U2 albumhoz, az rögtön otthonosan érzi majd magát az első szám, a Túl mindenen dallam és szövegvilágában. Nagyszerű szöveg került fel a U2 alapokra, amik köztudottan mesterművek.
A lemezharmadik  a Delirious? egy felvételének magyarítása , aminek a Nézz az égre fel címet adták a szerzők. Nekem nagy kedvencem (volt) a brit-pop csapat és nagyon szerettem e számuk Tűzveszély féle magyarítását is, hát most itt az ideje ezt a verziót is megszeretgetni és tovább szítani a Delirious? féle tüzet.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése