Pages

2009. augusztus 11., kedd

Taliándörögdi emlékek

Bíró Zsolt (BiZz)

Véget ért a Dörögdi Fesztivál. Kellemes emlékek maradnak: a lenti séták a falu főutcáján és a megannyi program. Tekintsünk most mi is vissza, mi minden történt a fesztiválon. Általában gospel programokról olvashattok az itteni cikkeinkben, de talán most nem ezzel kezdeném, hanem egy világi csapattal. Ghymes.
Nagyszerű koncerttel kezdték a fesztivált és igen sokan voltak rájuk kiváncsiak. Népszerűségüket az is mutatja, hogy szinte nem volt olyan nap, amikor a Közös hullámhossz rádióban, vagy valamelyik színpadon ne csendült volna fel valamelyik számuk, lemezük. Sajnos Sz.T. elfelejtett eljönni a rádiós riportra, így nem tudtuk megszólaltatni, pedig többen jeleztétek kiváncsiságotokat. Nem tudom mennyire gyógyír nektek, de mi is igen csalódottak voltunk....

A következő csalódásunk a Harcsa Veronika koncert elmaradása volt. Előtte egy igen izgalmasat beszélgettünk Veronikával, sőt meg is énekeltettük a stúdióban és vártuk nagyon azt a koncertet, de az időjárás igencsak közbeszólt. Sajnos a rendezők nem készültek fel eléggé az eső esetén tanusítandó hozzáállásra, így Veronika egy szűkös kocsmában lépett fel :-( . Na a hangján és a koncerten ez nem látszott. Ékszer ez a hölgy....

Annál lelkesebbek voltunk, amikor elkezdődtek a gospel koncertek. Egyrészt mert remek koncerteket hallhattunk, másrészt pedig a dörögdre látogató gospel zenekarok lelkesen jöttek be a rádióba is nyilatkozni, beszélgetni. Remek műsort csináltunk az Amnesztiával, a Napraforgókkal, a Konnektel és a Lighthouse-zal is.

Az idő az egy esős nap kivételével gyönyörű volt, nem lehetett panasza azoknak, akik vették a bátorságot és végig ünnepelték velünk a 10 napot. Rengeteg program várta a Dörögdre látogatókat, lehettek bár felnőttek, vagy gyerekek. Kézműves foglalkozások, versenyek, játékok a kicsiknek és komoly erőpróbák, hangulatos kocsmák, koncertek, beszélgetések , előadások az idősebbeknek.

Persze nyilatkozatok elindultak mindenfelől, itt is van egy függetlennek tetsző értékelés:
Mi persze nem hiszük, hogy ezzel kéne foglalkoznia bárkinek is. Egy remek kis fesztiválon vagyunk túl, várjuk a folytatást. És ez a lényeg.

Folyt köv. a Gospel Cafékban. Hangoljatok ránk!
Szerda 18:00 FM 98 vagy www.civilradio.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése