Pages

2009. július 28., kedd

Fesztivál a völgyben: Ide jönnöd kell!

Bíró Zsolt (BiZz)

Az idei nyár különösen bővelkedik a fesztiválokban. Azonban gospel szempontból mindenképpen kiemelkedik a Taliándörögdi fesztivál program, ahol 10 magyar gospel csapattal (és 390 egyéb programmal) találkozhattok.

DÖRÖGDI FESZTIVÁL 2009 - a Szőke, a Jazzisták és a Gospel

2009 július 31. és augusztus 9. között Taliándörögd Önkormányzata megrendezi a Dörögdi Fesztivált, mely egy új hagyomány kezdete, programjainkkal több, mint 20 helyszínen várjuk a hozzánk látogató kedves vendégeinket. A tíz napos ingyenes fesztivál egyik célja, hogy a délelőttök, délutánok olyan játékok, párbeszédek, szakmai előadások helyszínei legyenek, amelyek a családot, az esélyegyenlőséget mint témát zászlajára tűzve az elmélyülést vagy kitárulkozást, személyes hangulatú párbeszédet és az emberi kapcsolatokat, hagyományokat helyezik előtérbe. A másik cél a késő délutánok, esték, éjszakák, a koncertek, vidámság, szórakozás, klasszikus és megszokott helyszíneinken.

A Gospel Café bemutatja:

Dörögdi Fesztivál Gospel programok

2009. 07. 31. péntek 18.00, Amnesztia, Klastrom nagyszínpad
2009. 08. 02. vasárnap 11.00, Napraforgók, Klastrom nagyszínpad
2009. 08. 02. vasárnap 15.00, Szövetség, Klastrom nagyszínpad
2009. 08. 04. kedd 17.00, Konnekt, Ősök Háza színpad
2009. 08. 07. péntek 16.00, Lighthouse Music, Ősök Háza színpad
2009. 08. 07. péntek 18.30, Lakatos Projekt Special, Klastrom nagyszínpad
2009. 08. 08. szombat 18.00, Lighthouse Music, Klastrom nagyszínpad
2009. 08. 09. vasárnap 14.00, Ezrah, Ősök Háza színpad
2009. 08. 09. vasárnap 17.00, ChickenFly, Klastrom nagyszínpad
2009. 08. 09. vasárnap 18.00, Gyárfás István és a BPA Gospel Team, Klastrom nagyszínpad

Részletes információ és a programok bemutatása itt:

www.gospelcafe.hu

Ízelítő programokból, fesztiválhelyszínekből


- A Klastrom Színpad (XIII. századi gótikus műemlék) idén Jazz fesztiválként is működik, hiszen a magyar jazz élet elitje is képviselteti magát, élükön többek között Babos Gyulával, Zsoldos Bélával, Kőszegi Imrével, Harcsa Veronikával, Bori Viktorral, Berki Tamással, Balázs Elemérrel - vagyis a Magyar Jazz Szövetség és a Magyar Jazzművészek Társasága prominenseivel esténként napi két előadással. Az első szombaton ad koncertet a Ghymes, újra összeáll a CSÉB 80, vendégünk lesz a Bárdos Deák Ágnes és Másik János nevével fémjelzett Bardo, de napközben sem maradnak program nélkül a látogatók, hiszen számos zenekari, népzenei, tánc és egyéb program is látható lesz a Klastrom színpadon. Péntek délután (augusztus 7.) pedig Ökumené, azaz Evangélikus, Katolikus, Református és Zsidó közös szertartás lesz ezen a helyszínen.

- A Francia Udvar 24 órás programhelyszínünk a Tilos Rádió és a Civil Rádió műsorkészítőivel, közönségtalálkozókkal, élő adásokkal, pubbal, DJ bemutatókkal - újra itt lesz a Técsői banda. Földi sugárzású adás is lesz ideiglenes frekvencián a Szabad Rádiók Magyarországi Szervezetével együttműködésben.

- Az Ősök és Esélyek Háza a Szociális és Munkaügyi Minisztérium és az Estiskola közös programhelyszíne. A TÓ-VA kft segítségével és közreműködésével lesz minden nap kenyér- és sütemény sütés, népi konyha. A nagyszínpadon nemzetközi előadók, író-olvasó találkozók, koncertek lesznek, a ház nagytermében pedig Balla Demeter Kossuth-díjas fotográfus kiállítása látogatató, ahol délutánonként neves fotósok munkáival, előadásaival találkozhatnak vendégeink. Japán sátrunkban teaszertartással, harcművészeti bemutatókkal, indián sátrunkban kanadai Kri indián dobszertartással, filmbemutatókkal várjuk vendégeinket - a nagyszínpadunkon természetesen nem maradhatnak el a tradicionális Szőke András-féle osztályfőnöki órák és tárlatvezetések sem.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése