Pages

2009. július 9., csütörtök

Amnesztia és a földalatti mozgalom

Ritkán szoktunk hírt adni megtörtént eseményekről, koncertekről. Minek is? - kérdezhetné bárki, akár jogosan, hiszen a múlt elmúlt... Mégis kivételt kell tennünk az Amnesztia lemezbemutató koncertjével.

Egyrészt azért teszünk kivételt, mert már a hely kiválasztása is igen extrémre sikeredett. Az épülő M4 egyik tárnájában szereztek helyet maguknak a koncertszervezők. 50 méterrel a föld alatt nagykoncertet adni - no és azon résztvenni - keveseknek és ritkán adatik meg. Tudnotok kell, hogy kivételes élmény!

Az alagútba egy fém állványzaton egyesével jutottunk le, szigorúan saját felelősségre. Hajmeresztőnek hangzik? Igen, egész stábunk akkor érezte magát jobban, amikor újra föld, pontosabban több méter beton volt a lába alatt. Mindenesetre kezdeti próbának, első megmérettetésnek igen csak megfelelt. Büszkén húztuk ki magunkat, amikor a teli szájjal vigyorgó Stu, a zenekar frontembere fogadott bennünket lent, meleg kézfogások közepette.

A koncert második erőpróbájának a Sapphire Project koncertje ígérkezett. Egyrészt egy ismeretlen zenekarról beszélünk - legalább is budapesti szintéren, hiszen számos vidéki klubban felléptek már - másrészt a progressziv-elektronikus rock zene igen szűk réteget vonz manapság. Kellemes csalódásban volt azonban részünk. Az elég erős ütősszekció olyan húzást adott a csapatnak, amit a felejthető számok közötti konferanszok sem tudtak az ember fejéből kiverni.

Az est fénypontja természetesen az Amnesztia fellépése volt, melynek különlegessége a két session-zenész megjelenése (billentyű, gitár) és Takács Tamás (Karthago, Blues Band) vendégszereplése volt. Sajnos a hely akusztikája nem volt tökéletes , de mi a visszhangok között mégis jól éreztük magunkat, a közel 500 résztvevővel egyetemben. Lemezkritikai részbe most nem mennék bele a terjedelmi korlátok miatt, de talán ezt elvégezhetitek nélkülünk is a Félelem nélkül című album megvásárlásával.

Köszönjük Amnesztia, egy élmény volt!

BiZz

1 megjegyzés:

HarcsaHal írta...

hallottam már mástól is, hogy jó volt.

legközelebb tutti elmegyek.

HH

Megjegyzés küldése