Pages

2009. június 24., szerda

Gaither Vocal Band - Debrecenben

Ősszel újabb történelmi pillanat érkezik el a magyar gospel életében. Járt már nálunk élvonalbeli keresztény rock csapat (Petra, Delirious?), koncerteztek latin és reggae zenekarok (Salvador, Christafari), hallhattunk a világ legnépszerűbb dicsőítés vezetői közül is néhányat (Michael W. Smith, Matt Redman, Hillsong) de világhírű southern gospel előadó még sohasem látogatott Magyarországra. Eddig.

2009. október 21-én, karrierjük során először koncertezik Közép-Európában a híres zenész család, a Gaither Family. Bill Gaither, a család vezetője Debrecent és a Főnix csarnokot választotta ki az Európai Homecoming Turné magyarországi koncertjének helyszíneként.

Bill & Gloria Gaither neve már fogalommá vált az úgynevezett „déli gospel" zene világában. Számtalan feledhetetlen énekszámmal ajándékozták meg a zenét kedvelő közönséget (pl. 'Because He Lives'). Évtizedek óta nagy hatással vannak a gospel zene világára, tucatnyi mára már népszerűvé vált énekes nyilatkozta, hogy az ő zenéjükön nőtt fel, és őket tekinti példaképnek.

Egy fantasztikus hangulatú este a spontán és humorral teli Gaither csapattal kihagyhatatlan élményt garantál! Déli gospel zene, folk és ritmusos pop, fergeteges jókedv, Istenbe vetett bizalom és hit, felemelő történetek és zenei inspiráció - ez vár arra, aki részt vesz a kihagyhatatlannak ígérkező koncerten. Bill & Gloria Gaither számos ismert és elismert zenésszel és énekessel érkezik októberben Magyarországra. Csak néhány a legrangosabb fellépők közül: a Gaither Vokál csapat, Ernie Haase és a Signature Sound, Lynda Randle és Janet Paschal.

A debreceni koncerten találkozhatunk először a teljesen megújult és újra formálódott Gaither Vocal Band-el. Guy Penrod és Marshall Hall csapatból való kilépése után három nagyszerű és sokak számára ismert előadóművész Mark Lowry, Michael English és David Phelps csatlakozott a csoporthoz. Mark Lowry víg kedélyű, humoráról is jól ismert énekes, a nagyszerű tenor David Phelps és Michael English pedig lenyűgöző zenei tudásuk révén váltak népszerűvé Amerikában és szerte a világon.

A Gaither Family 2008-ban is koncertezett Európában. Megdöbbenve tapasztalták, hogy a Nyugat-Európai koncertjeikre számos rajongó érkezett buszokkal Magyarországról, sőt egészen Romániából is. „Óriási meglepetés volt számunkra, hogy a németországi koncertünkre több tucat hívő érkezett buszokkal Romániából! - Nyilatkozta Gloria Gaither. - Gondoltunk, hogy ilyen hűséges közönségnek meg kell hálálni ezt a fáradtságot. Most mi fogjunk megtenni ezt a hosszú utat, hogy a következő - debreceni koncertre még többen eljöhessenek!".

A Gaither Vocal Band weboldala

Jegyek a koncertre

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Jacksonville-ben él leányom és 9 éves Krisztofer unokám.Itt ismertem meg a CSODÁLATOS Gaither Családot....Lehozzák a Menyországot.Hitükkel éneklésükkel, humorukkal,mosolyukkal, szeretetükkel...Legyetek Áldottak.GOD BLESS YOU.
Budapesten élek az év 6 hónapjában.
Gyertek Budapestre sok-sok hívő várja ott is Krisztust vissza !!!The King is coming.HallelúJah'

Megjegyzés küldése