Pages

2009. június 17., szerda

Friderika interjú a Gospel Caféban

Az oldalunk szerkesztői által vezetett Gospel Café című rádióműsor mai adásában egy interjú is hallható volt hazánk legnépszerűbb gospel énekesnőjével: Friderikával. Aki az interneten megpróbál riportot keresni az énekesnővel, nagyjából kettőt találhat. Joggal gondolhatnánk, hogy Friderika zárkózott és titokzatos, de az interjút meghallgatva rögtön megváltozik a véleményünk.

Friderika többek között beszélt arról, hogy az 1994-ben énekelt, az Eurovíziós Dalversenyen 4. helyezést elért dalával kapcsolatban (mely azóta is a legjobb magyar eredménynek számít) manapság is kap elismerő, köszönő leveleket a világ minden tájáról. Elmesélte, hogy szinte véletlenül került hozzá ez a dal, de a későbbi életére is nagy hatással lett. Kérdeztük, hogy mi a véleménye a magyar gospel zenéről és hogy miben változott a hazai megítélése, amióta gospel szövegű dalokat énekel. A válaszokat ezekre a kérdésekre sok más, érdekes információval együtt megkaphatjátok a lenti linkekre kattintva.

Az adásban beszélgettünk még Gáspár Laci június 22.-i gospel koncertjéről és megszólaltattuk az esten vendégként közreműködő Golgota Gospel Kórus egyik tagját, Németh Gábort. Természetesen játszottunk jobbnál-jobb gospel zenéket is Kirk Franklin-től, az Oslo Gospel Choir-tól, a Mary Mary-től és a fent említett két magyar énekestől is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése