Pages

2009. június 16., kedd

Agaprés Klub nyári koncertek

Bár ilyenkor június táján mindenki inkább a szabadtéri helyeket keresi, népszerűek a fesztiválok és a teraszos helyek, mi mégis egy klub programjait ajánljuk a fülledt júniusi csütörtök estékre. Az Agaprés Klub már nem ismeretlen a gospel.hu olvasói számára, év elején már bemutattuk egy cikkünkben a belvároshoz közel eső de mégis kertvárosi részen megtalálható helyet.

Június 18-án egy tehetséges gitáros-énekes, Éles Gábor koncertezik barátaival. Az Agaprés sokszor ad helyt alkalmi formációknak, időnként jam sessiont is szerveznek, így megismételhetetlen zenei élményben lehet része az odalátogatóknak. Éles Gábor zenéje egyértelműen táplálkozik a soul-funk korszak nagyszerű muzsikáiból, példaképeként tekint a világhírű George Bensonra és Al Jarreaura. Tanárai Gyárfás István és Juhász Gábor voltak, akiktől a jazz gitározás finomságait leshette el. A koncert közönsége minden bizonnyal az elegáns, visszafogott smooth jazz és a mély soul dalok mellett nagyszerű gospel szerzeményeket is hallhat.

Június 25-én a kiváló basszusgitáros, Almási Kornél érkezik az Agaprés Klubba. Kornél neve az általa vezetett Joy Gospel és számos más jazz, gospel és pop produkció révén lehet ismerős. Tíz éve jelent meg az első jazz-gospel lemeze, 'A legszebb csoda' címmel, mely ma is nagy népszerűségnek örvend. Zenéje amolyan fúziós, improvizatív de mégis könnyen hallgatható muzsika. Ugyanúgy élvezni tudják az értő fülek, mint a pillanatokat elcsípő laikusok. A dalok mondanivalója akkor is egyértelműen evangéliumi, amikor épp instrumentálisan szólalnak meg. Elgondolkodtató, bátorító, felpezsdítő fúziós zene Almási Kornéltól és barátaitól.

A belépés minden koncertre ingyenes. Frissítők baráti áron kaphatóak a helyszínen. A tervek szerint július 2-án újra jam session, vagyis örömzenélés lesz az Agaprés Klubban, lehet készíteni a hangszereket, bárki csatlakozhat, aki szeretne. Az est házigazdája Szeder Balázs basszusgitáros lesz.

Az Agaprés Klub címe:
Martinovics utca 18.
1155 Budapest

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése