Pages

2010. szeptember 16., csütörtök

Különleges születésnap a Művészetek Palotájában

Durkó Anett / HírTV

Nagyszabású gospelkoncerttel ünnepelte 25. születésnapját a magyar Continental Singers. A gála méltó helyszíneként a Művészetek Palotája szolgált.Leírás: http://www.hirtv.hu/_i/s.gif

40 évvel ezelőtt kezdődött minden, amikor egy tehetséges keresztény amerikai zenész, Cam Floria megálmodta a Continental Singers nevű együttest. Ez a keresztény gospelcsoport nagyon hamar ismertté vált az egész világban. Hazánkban 1985-ben indult a helyi csoport Julia Hamilton vezetésével. Az elmúlt 25 év gyümölcse 10 album, közel 60 turné, és több mint 1000 koncert. Az együttesnek köszönhetően sokak élete gyökeresen megváltozott, barátságok születtek. 
Nem mindennapi dologra vállalkozott a 'kontinensek énekesei', azaz a Continental Singers. Negyed évszázad legjobb dalaiból egy hálaadó koncertet adott szeptember 14-én a Művészetek Palotájában. Magyarország legnagyobb, legszínvonalasabb koncerttermének színpadán egymást váltották a hírességek. Csak hogy egyet-kettőt megemlítsünk, Rontó Kitty és Rajkai Zoltán. A közel 100 tagú nagy kórust és a 15 főből álló kis kórust 50 tagú zenekar kísérte. Ahogy a nyitányban megszólalt a komplett szimfonikus zenekar a vonósokkal, fa- és rézfúvósokkal, ütősökkel, basszusgitárossal és a két billentyűssel, a teremben egyszerre volt jelen a fennköltség, a hála és a meghatottság. 
A gigantikus keresztény koncert fényét emelték a táncművészek és az est különleges vendégművészei, többek között Julia Hamilton és Cam Floria. Csak úgy röpködtek a ráadások, amit a közönség felállva, tapssal hálált meg. Egy különleges korszak zárult le, és egyben egy izgalmas, lendületes folytatásra számíthatunk, ha a Continental nevét halljuk. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése