Pages

2012. április 26., csütörtök

M-maus – Aki hisz a Fiúban

Lemezkritika

Érdekes bemutatkozó lemez akadt kezembe az M-maus név alatt. Sokan megismerhették már ezt a nevet a nyári Csillagpont találkozón. Nekem nem volt lehetőségem erre, így csak a maxi Cd adott lehetőséget, hogy betekintsek ebbe a zenei világba.  
Érdekes, írtam a bevezetésként, de miért is? Először is érdekes a lemez címadó számának a kiválasztása . Az Aki hisz a Fiúban c. szerzemény szerintem nem a lemez legerősebb dala. Egy szimpla rock sztenderddel állunk szemben, amit bár hiba nélkül játszanak el az M-manusok , mégsem hagy mélyebb nyomokat az emberben. Kicsit erőteljesebb, komolyabb-bonyolultabb szöveggel talán jobban szólna a szerzemény.
A lemez második dala, a Jézus a barátom című tulajdonképpen egy örömköltemény. Koncerten el tudom képzelni, hogy megmozgatja, elragadja a közönséget, de így stúdió hangzással  csak egy jó közepes osztályzatot érdemel.
A szeretet című szám kiemelkedik a CD számai közül. Ez a dal egyedül megveteti a lemezt, igazi slágergyanús  szerzemény. Modern hangzás, 2011-es ütemek, dallamvilág, effektek jellemzik. Jó teljesítményt hoz a vokál és az énekes hangja is tiszta, megnyerő. A hangszerelés is rendben van. Csak ezen az úton tovább, sok ilyen dalra van még szükség!
A lemez utolsó száma a Jézus Krisztus az Úr,  vegyes érzelmeket hozott fel bennem. Egyrészt a dallamvilág nagyon hasonlít Ákos zenei világára, amiben nincs semmi rossz. Nem azt mondom ugyanis, hogy a nagy előd  bármely számának másolata lenne a szám. Arról van szó, hogy az első ütemtől kezdve egyből  ő jut eszünkbe, hiszen a nóta azokból az effektekből merít, amit Ákos nagy szeretettel használt egyes lemezein.  A csapat ugyanakkor ügyesen megszerezte ezt a fajta tudást, mert jól áll nekik ez a stílus, ez a zenei  világ. A hallgatónak egyáltalán nincs hiányérzete amikor a dalt hallgatja. Ha hozzávesszük a szám erőteljes, direkt , evangelizáló , buzdító szövegét, akkor teljesen megfeledkezhetünk a fentiekről.
A lemez papírtokja hagy némi kívánnivalót maga után. A legközelebbi lemeznél lehetne egy kis inspirációt, kreativizmust belevinni. Nekem nagyon szegényesnek tűnt.




1 megjegyzés:

Névtelen írta...

DJ stílus

Megjegyzés küldése