Pages

2009. április 24., péntek

Békési Ifjúsági Konferencia ma estétől

Ma kezdődik az év egyik legnagyobb baptista szervezésű eseménye fiataloknak: a Békési Ifjúsági Konferencia. A több évtizede rendszeresen megrendezésre kerülő 3 napos találkozó folyamatosan növekszik és színesedik. Idén is a Békési Városi Sportcsarnokban lesznek a programok, melyek ma este egy kávéházas, ismerkedő alkalommal kezdődnek.

A konferencia fontos része a kapcsolatok ápolása, sok felekezetből érkeznek fiatalok, pásztorok és előadók is. A nagyszerű előadások, tanítások mellett koncertek, sport rendezvények és szemináriumok is színesítik a programot. A rendszerint tavaszi napokon megrendezett esemény kiváló lehetőség a feltöltődésre, a Kőrös partján fekvő kisváros rengeteg látnivalóval büszkélkedhet. Az évek során sok népszerű együttest hallhattak a konferenciára látogató fiatalok, ilyen a Bolyki Brothers, a Tűzveszély, a Golgota Band, a Vészbejárat, a Canify, a Morgenfunk, a Keresztkérdés, a WAFT és sok más csapat... A tanítók, pásztorok is az ország különböző pontjairól, felekezeteiből érkeznek, de volt már vendég előadó az Egyesült Államokból vagy épp Argentínából is.

Idén három előadó érkezik Békésre; Görbitz Tamás, Révész Jonatán és id. Veres Ernő, s lesznek szemináriumok is, melyeket S. Farkas Zsolt és Tóth Dezső vezetnek. Természetesen most is lesz dicsőítés és koncert is, az egyik fellépő a hip-hop műfajban mozgó B-Matt, a többit meglepetésnek szánták a szervezők.

A 2009-es konferencia címe: Konf(i)ma. A fő téma az imádság lesz, egy kis részlet a hivatalos szórólapról:
„Miért olyan fontos, hogy imádkozzunk? Isten nem teszi meg így is, úgy is, amit akar? Tényleg megváltozhatnak dolgok, ha imádkozom? Istennek szüksége van az imáimra, vagy csak akarja, hogy imádkozzam? És ha nem imádkozok, akkor csorbát szenvedhet, vagy meghiúsulhat Isten terve a földön?” Ha benned is megfogalmazódtak már hasonló kérdések, és szeretnél rájuk választ kapni, itt a helyed a konfin! De ha már edzett imaharcos vagy, akkor még inkább, mert elárulhatom, hogy nem csak beszélni fogunk az imádságról! John Wesley szerint „Isten semmit sem tesz a földön, csak hitből fakadó imára való válaszként”



1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nézem onlájn. Tökjó!!!

LOL

PowerPuff

Megjegyzés küldése