Pages

2009. április 13., hétfő

Golgota Gospel Kórus a HírTV-ben

A HírTV címoldalát böngészve akadtunk a Friss hírek között egy szokatlan címre: 'Golgota Gospel Kórus - Különkiadás (videó)' . Az első meglepődés után felocsúdva már kattintottunk is a linkre és elindult a néhány perces riportfilm, amit a húsvéti ünnepek alatt többször is megismétel a hírekre szakosodott tévécsatorna.
Magyarország egyik legelső és mindenképpen legnagyobb létszámú gospel kórusáról szól a kisfilm, melyben megszólaltatják az együttes vezetőjét, a Dél-Afrika-i származású Mark Zeeman-t is. A zongoraművész-karnagy elmondja, hogy szerinte a zene az egyik legjobb út az emberek szívéhez, és ezt, mint eszközt szeretnék felhasználni a legfontosabb üzenet, az Evangélium átadására. Néhány mondat erejéig hallhatjuk a kórus néhány tagját, akik szintén az elhivatottságukról és a kórus által hordozott különleges értékekről beszélnek.

A riporternő kihangsúlyozza a Golgota Gospel Kórus felekezetköziségét, a Golgotán kívül két másik felekezetet megemlítve, de jól tudjuk, a paletta ennél jóval színesebb, a csapatba számos gyülekezetből érkeznek fiatalok és idősebbek, többek között evangélikusok, baptisták, az agapé gyülekezet és nemzetközi gyülekezetek tagjai is.
Jó látni, hogy 2009-ben már vannak ilyen gospel csapatok hazánkban, akikre oda kell figyelni, mert színvonalasak, megnyerőek és hitelesen képviselik az Evangélium értékeit. A Golgota Gospel Kórus után egyre nagyobb az érdeklődés, számos nemzeközi koncerten vannak túl, jártak például Olaszországban és Lengyelországban, áprilisban pedig Szerbiába látogatnak.
Legközelebb a Soul & Gospel Fesztiválon hallhatja őket a hazai közönség május utolsó napjaiban, a Westend tetőkertjén.

A HírTV riportjának linkje itt

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Jó kis riport lett szerintem...éljen a GGK! ;)

Megjegyzés küldése