Pages

2009. április 7., kedd

Klubnézőben I. Rész

Mindannyiunk örömére van bőven lehetősége a kikapcsolódásra azoknak, akik egy hangulatos helyen, jó társaságban keresztény előadókat szeretnének hallgatni. Az ország számos pontján, a legkülönbözőbb szervezésben léteznek hetente, havonta megrendezendő klubok, el is kezdjük bemutatni őket, ezúttal Budapest belvárosától északra indulunk el és három helyet veszünk szemügyre.

Kezdjük egy frissen indult hellyel, a Hősök terétől az M3 autópálya bevezető szakaszán 10 perc alatt elérhető Agaprés Klubbal. A nemrég felújított két szintes családi ház kávéházi hangulatú belső teret kapott, és az Észak-Pesti Agapé év eleje óta minden héten csütörtökön szervez koncerteket, előadásokat a helyszínen. Havonta egyszer különleges zenei alkotóműhellyé válik a klub, ugyanis jam sessiont, vagyis "örömzenélést" szerveznek a helyiek, s bárki csatlakozhat, aki hoz hangszert. Persze minden estnek megvannak a házigazdái, de így egyszeri formációkat hallhatunk, különleges felállásban. Természetesen fellépnek rendszeresen "létező" zenekarok is, a közelmúltban például a ChickenFly koncertezett, áprilisban pedig két amerikai és 5 németországi turné után itt lesz hallható a The Hungarian Brass rézfúvós együttes. A program tehát sokszínű, a hely hangulatos, érdemes ellátogatni az Agaprés Klubba, a címet alább találjátok.

Menjünk vissza az autópályára és haladjunk tovább Gödöllő felé. Nem kell elmenni egészen odáig, a szadai lehajtónál elhagyhatjuk a sztrádát és néhány percen belül Veresegyházra érünk. A frissen felújított városközpont Fő terén szökőkút fogad minket, s ha ti is ezt látjátok, már biztosak lehettek benne, hogy jó helyen jártok. A téren egy négy emeletes épületegyüttes található, mely a nem túl rövid Gazdasági- és Innovációs Centrum névre hallgat, s itt rendezi meg havonta a helyi baptista gyülekezet a KIK Klubot. Az évek során a klubban felléptek olyan előadók, mint Póka Angéla, Folk Iván és barátai vagy a Morgenfunk. A legközelebbi esten, április 18.-án szombaton Gyárfás István és új jazz-gospel zenekara ad koncertet. A jó zene mellé jó büfé is jár és persze ne feledkezzünk meg az általában 50-60 ide látogató fiatalról sem.

Utolsó állomásunk mintegy 10 perc alatt elérhető Veresegyházról, ugyanis a következő település Vác felé haladva Őrbottyán. Itt néhány éve már aktívan működik a Light Club, melyet a helyi fiatalokból álló ORBIT csoport szervez. Számos jó zenekar megfordult már a rendezvényen, de itt nem csak a zenéé a főszerep. Filmklub, előadások, szituációs játékok is megtalálhatók a klub programjában, sőt a legközelebbi alkalommal, április 11.-én egy stand-up comedy előadó is hallható lesz. A frissen felújított Kvassay Klubházba ingyenes a belépés, csak úgy, mint a fent említett másik két klub eseményeire.

Az elérhetőségek:

Agaprés Klub
Martinovics utca 18.
Budapest
1155
Legközelebbi koncert: The Hungarian Brass - 2009. április 16., 19:00
A belépés ingyenes.

KIK Klub
Fő út 45.-47.
Veresegyház
2112
Legközelebbi koncert: Gyárfás István és barátai - 2009. április 18., 18:00
A belépés ingyenes.

Light Club
Rákóczi út-Táncsics utca sarok
Őrbottyán
2162
Legközelebbi est: Rédl Ádám (stand-up comedy) +élő smooth jazz - 2009. április 11., 18:00
A belépés ingyenes.

2 megjegyzés:

Unknown írta...

van itt egy jobb szórólap kép a lightclubról: http://www.lightclub.hu/wp-content/lightclub_vol151.jpg

Majd szerintem írjátok át, ezen több minden látszik...

KriZ írta...

Javítva. ;)
A szerk.

Megjegyzés küldése