Pages

2009. március 17., kedd

Joy Gospel lemezbemutató koncert

Egy évtizede még távoli dolognak tűnt, hogy kis hazánknak több színvonalas, egyedi hangzású gospel kórusa is legyen, ma már viszont nem kell messzire menni, hogy ilyen csapatokat halljunk. Vegyük például a három éve működő Joy Gospel Music együttest, ahol a kórus és a ritmus szekció (zongora, gitár, basszusgitár, dob, percussion, szintetizátor) mellett nyolc fúvós és jónéhány vonós is részt vesz Almási Kornél basszusgitáros szerzeményeinek megszólaltatásában. A zenekar különlegességét azonban nem csak a felállás adja, hanem a saját számok egyedi zenei világa is. Sok munka és nagy odaszánás kell ahhoz, hogy egy ilyen nagy apparátusú együttes ne nagy külföldi szerzők dalainak adaptációit játssza, hanem teljesen új és eredeti műveket.

A Joy Gospel decemberben megjelent albumát hallgatva az élő hangszerek varázsa mellett az énekes- és a hangszeres szólisták felkészültsége is feltűnik, minden dalban van valami megkapó. Természetesen a zenekar vezetője is nagy szerepet vállal ebben, aki virtuóz basszusgitár szólóival teszi még attraktívabbá a dalokat. A szövegek pozitív életérzéssel töltik el a hallgatót, az Istent dicsőítő számok mellett megszólalnak bátorító üzenetek is, melyek semmi bizonytalanságnak nem  adnak helyt, s erről árulkodik a lemez címe is: "Biztos a cél".

A nagy kérdés az lehet egy hasonlóan nagy volumenű produkciónál, hogy vajon élőben is meg tud-e így szólalni a csapat, s a Joy Gospel honlapját böngészve erre is megkaphatjuk a választ. Felléptek már 8000 ember előtt a debreceni Főnix csarnokban, a Váci Világi Vigalom nevű több napos nyári fesztiválon és számos más helyen az ország határain belül és azon túl is. 
A lemezbemutató koncertjükre 2009. május 1.-én kerül sor a Csili Művelődési Központban, ahol mindenki meggyőződhet róla, hogy miért is illik a zenekarhoz a Joy, vagyis az "öröm" név. A pozitív, bátorító üzenet, a nagy létszámú csapat egysége és a nagyszerű zene biztosan mosolyt csal majd ezen az estén is a jelenlévők arcára.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése