Pages

2009. március 11., szerda

Kirk Franklin, Mary Mary - májusban Londonban

Májusban igazi gospel nagyágyúk érkeznek a Temze-parti városba, hogy koncertet adjanak a Wembley Arénában megrendezendő Oraclez Gospel Fesztiválon. Az idei a Grammy-díj átadáson győztes Kirk Franklin és a Mary Mary közös koncertje lesz az esemény fénypontja, de az est többi "sztár" fellépője között is találunk olyat, aki a világ legrangosabb zenei díjának birtokosa. 

Ilyen például a népes zenész családból származó, több, mint 20 éve a pályán lévő CeCe Winans, aki a legnépszerűbb dalaiból ad ízelítőt. CeCe egyébként az idei Grammy győzelem mellett a 2009-es Stellar-díj átadón "Az év legjobb női énekese" címet is elnyerte az Egyesült Államokban. Szintén ott lesz a fesztiválon a népszerű Kelly Price, aki többek között Mariah Carey, Whitney Houston, Faith Evans, Aretha Franklin, Brian McKnight és Notorious B.I.G. lemezein is vokálozott és 1997-ben adta ki első szóló lemezét, amit azóta négy másik követett.

A hazánkban kevéssé ismert jamaikai Chevelle Franklyn mellett Marta Munizzi, Ann Nesby, a Sounds of Blackness és Coko is a fellépők listáját gazdagítja. 
A május 4.-én megrendezendő fesztiválra szóló jegyek ára 35-65 font (12-22 000 forint) között változik. A 12 000 fő befogadására alkalmas Wembley Aréna ennek ellenére valószínűleg megtelik az eseményre, ugyanis elég ritka, hogy az "öreg kontinensen" egy este alatt ennyi világhírű kortárs fekete gospel énekes megforduljon egy színpadon. Nem tudni, hogy a közeljövőben lesz-e hasonló koncert ennél közelebb Budapesthez...

A fesztivál oldala: Oraclez 2009
Kirk Franklin videó blogja a tavalyi varsói koncertről: Varsó blog
Kirk Franklin: Brighter Day



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése