Pages

2009. március 6., péntek

Lumen Festival 2009 - magyar fellépővel

A 15 éves múltra visszatekintő keresztény zenei fesztivál az egyik legnagyobb ilyen rendezvény Közép-Európában. Az átlagosan több, mint 3500 látogatót vonzó koncerteket mindig tavasszal rendezik meg a szlovákiai Trnava (Nagyszombat) városában. Az elmúlt másfél évtizedben olyan neves előadók léptek fel a fesztiválon, mint a Delirious?, Andy Hunter, a Four Kornerz vagy a hétvégén hazánkba látogató YFriday. A 2009-es Lumenről sem hiányozhatnak a "sztár" zenekarok, koncertezik többek között az amerikai Third Day, a kanadai Starfield és ott lesz a fesztiválon a Lakatos Projekt is. 

A rendezvény hivatalos oldaláról megtudtuk, hogy a Visegrádi Négyek, vagyis Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország által látrehozott alap idén a Lumen Fesztivált is támogatja, s ennek eredményeként meghívtak egy-egy előadót a V4 országaiból. Így került a helyi szlovák bandák, a lengyel Leaf, a cseh New Collection mellé a magyar Lakatos Projekt is. A május 29-30.-ig megrendezendő esemény teljesen ingyenes és Nagyszombat Budapestről nagyjából két és fél óra alatt elérhető autóval. A kedves kisváros tele van történelmi nevezetességekkel és a koncertek előtt lehet egy jót sétálni a kellemes tavaszi időben egy tál sztrapacska után. 

A Lumen oldalán rövid regisztráció után lehet szavazni a zenekarokra. Három kategória létezik, amelyet a Google Translator segítségével próbáltunk megfejteni, ugyanis csak szlovákul érhető el. Ez alapján létezik a "Legjobb 2009-es zenekar", a "Legjobb cseh- és szlovák zenekar" és a "Legjobb külföldi zenekar" kategóriája. Ebből kettőben érintett a magyar zenekar is, érdemes megtámogatni őket egy-egy szavazattal, mert egyelőre a lista végén találhatóak. Persze ez annak is betudható, hogy a Nagyszombati közönség még nem hallotta élőben a Rontó Kittyt is soraiban tudó Lakatos Projektet, akik 2008-ban a Salvador előzenekaraként adtak nagy sikerű koncertet a Petőfi Csarnokban.
Tehát a naptárakba beírni: május vége, Lumen, Third Day, sztrapacska és Lakatos Projekt...

Egy videós összefoglaló a tavalyi fesztiválról: Vájtfül beszámoló

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nem akarok demoralizáló lenni, de mi alapján lett a Lakatos Projekt kiválasztva? Tényleg ők lennének azok, akik méltóképp képviselik hazánkat, vagy véletlenszerűen ráböktek valakire a szervezők? Személyes véleményem szerint nagyon sok színvonalasabb banda van az országban náluk...

Névtelen írta...

Hát azt nem tudom, hogy mi alapján lettek kiválasztva, de ha már így történt, akkor drukkoljunk nekik. Nem?
Persze, vannak jobb zenekarok is, de szerintem teljesen vállalható színvonalon játszanak ők is.

Te kit küldenél? Mely zenekarokra gondolsz?

Névtelen írta...

Én elküldeném aktuális kedvencünket: az Amnesztiát, vagy Tűzveszélyt, esetleg ChickenFly-t...esetleg LastChanceBand is szóbajöhetne...Lakatosék szerintem túlságosan réteg, és én nem is érzem annyira jónak. Illetve én voltam ezen a fesztiválon tavaly, és nem feltétlen dicsőítő jellegű csapatokat vonultatott fel...

Névtelen írta...

Nem biztos ,hogy a te ízlésed szerint kellett dönteni a szervezőknek.
Szerintem biztos meg volt az okuk rá,hogy őket választották.

Névtelen írta...

SZERINTEM A LAKATOS PROJEKT NEM MAGYAR SZÍNVONALÚ ZENÉT JÁTSZIK!

Névtelen írta...

Szerintem is hozzá kellene szokni a magyaroknak,hogy van a rock zenén kívül más is a világon!
Nekem például a tűzveszély egyáltalán nem jön be!
Miért Ők az aktuális kedvenc?

Névtelen írta...

Így van drukkoljunk a Lakatos projektnek!!!!!!!

Megjegyzés küldése