Pages

2009. május 22., péntek

Gáspár Laci gospel koncert a MÜPÁ-ban

A Gospel Café műsorában interjút készítettünk a 2004-es év hangjával, aki azóta is töretlen népszerűségnek örvend. Gáspár Laci 2009. június 22-én nagyszabású gospel koncertre készül a Művészetek Palotájában, ahol a számos vendég zenész mellett -elmondása szerint- a Golgota Gospel Kórus is fellép majd.

A koncertet köszönetnyilvánításnak szánja Isten felé, aki -hite szerint- élete során nap mint nap megáldotta és sok nehéz helyzetben éreztette a segítségét. Egy korábbi interjúból megtudhattuk, hogy a fiatal énekes családja a Megasztár című tehetségkutató műsorba való jelentkezés előtt tragikus anyagi helyzetben volt. A házuk árverezés előtt állt, a "mindennapi betevő" előteremtése is komoly nehézségeket okozott. Ekkor Laci imában fordult Istenhez, aki meghallgatta kérését és kiemelte őket a nyomorgásból.

Persze a hirtelen jött sikert nehéz kezelni, a pillanatok alatt jött népszerűség és anyagi biztonság Gáspár Lacival is elfelejtette azt, hogy honnan is érkezett és kinek köszönheti a változást. Az énekes sok mindenen keresztül ment, de Istene ezalatt az idő alatt sem vált hűtlenné hozzá, a hangszál problémák elmúlásától a hétköznapi csodákig Laci sok mindenről be tud számolni.
Elérkezett tehát az idő, amikor az énekes rendezni szeretné az életét és köszönetet mond mindazért, ami egész eddigi élete során történt vele.

A Gospel Café műsorában szerdán készített riportból megtudhatjuk, hogy Laci az első, igazán meghatározó zenei élményeit is egy gospel előadó, Ron Kenoly lemezét hallgatva szerezte. Ekkor lett a basszusgitár a kedvenc hangszerévé és csak olyan élvonalbeli gospel előadókat hallgatott, mint Fred Hammond és Kirk Franklin.

Régi álma válik tehát valóra a júniusi koncerttel, ahol végre egy hatalmas gospel kórussal szólaltathatja meg a hála hangjait. Lesznek további vendégek is, később erről is beszámolunk.

Az teljes adás meghallgatható itt:
Gospel Café, 2009. május 20. - I. RÉSZ
Gospel Café, 2009. május 20. - II. RÉSZ

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése