Pages

2009. május 30., szombat

Ma délután rajtol a Soul & Gospel Fesztivál

A szervezők elmondása szerint szinte minden évben különlegesen alakul az időjárás a Soul & Gospel Fesztivál ideje alatt. Tavaly például a Hillsong London és Matt Redman közös koncertje előtt néhány órával hatalmas zápor kezdődött, de a nagy víztömeg 10 perccel a kezdés előtt lecsendesült és a rendezvény minden koncertje 'száraz' időben zajlott.

A meteorológusok idén is esővel riogatnak, de szervezők hite szerint ebben az évben sincs ok az aggodalomra, a koncerteket minden körülmények között megtartják és remélhetőleg nem lesz semmiféle rossz körülmény. Na de ennyit az időjárásról, nézzünk csak szét a mai programban!

A Westend tetőkertjén felállított és ingyenesen látogatható nagyszínpadon ma 4 ország képviselői adnak koncertet. Délután 5-kor egy nagylétszámú hazai csapat kezdi a fesztivált, igazi magyar gospellel: saját dalokkal, kórussal, vonósokkal, fúvósokkal és ritmus szekcióval. Bizalmas információk alapján megtudtuk, hogy ezen a koncerten a Joy Gospel nagyszerű csapatát egy vendégművész, Csizmadia Dávid, a Budapest Jazz Orchestra első trombitása is erősíti.
6-kor egy Hollandiából érkező nemzetközi együttes lép színpadra. A szurinámi születésű énekesnő, Joany Muskiet és a More Gospel igazi fekete gospel élményt hoznak a budapesti rendezvényre. A tagadhatatlan jazz, blues, R&B hatások, a dinamikus előadásmód és a bátorító szövegek biztosan felejthetetlenné teszik ezt a koncertet is.
7-kor a skót Superhero lép színpadra, akik a fesztivál fellépői közül az egyik legismertebb zenekar. Hamisítatlan brit-rock, dallamos, ugrándozós, 'félkemény' zenével. Nem először vannak Magyarországon, és népszerűségük sem véletlen a fiatalabb korosztály körében.
Az estet 8 óra után a Planetshakers zárja, akik Ausztráliából érkeztek. A zenekar már 19 lemezzel büszkélkedhet az ismeretlen kontinensen, most ideje, hogy Európában is bemutatkozzanak.
.
Gyermekprogramok, Misszió Expó és nagyszerű koncertek várhatóak ma a Soul & Gospel Fesztiválon. Találkozzunk délután 5-kor a Westend tetőkertjén!

1 megjegyzés:

Csóka Péter írta...

Friss képek a S&G feszt első napjáról: http://picasaweb.google.com/csokapeterfoto/Soul_and_Gospel_feszt_2009_day1

Megjegyzés küldése